Hej och välkommen, kul att du hittade hit!

Brita + Järvsö + Malmö = sant

Och vem är det här då?

Den här sidan tillhör Brita Björs, född och uppvuxen på bondgård i Järvsö, Hälsingland, lever numer lägenhetsliv i Malmö, Skåne. Sångare, musiker, musiklärare, kompositör, scenkonstnär, utbildad vid folkmusiklinjen på Musikhögskolan i Malmö. Har tidigare studerat teater och arbetat på Folkteatern i Gävleborg. Är egenföretagare som åtar sig uppdrag inom sång, musik, underhållning, undervisning, teater och scenkonst. Brita är i grunden folkmusiker men hon kastar sig gladeligen ut i vadsomhelst som verkar kul.

Förutom många tillfälliga projekt som kommer och går finns det konstellationer som består: familjebandet Brita & MaxThe Erotica ProjectTall Dark Strangers samt soloprojekt som Folkmusikens Queen BJukebox-Brita och Den Fula Allsången.

Brita är en flitigt anlitad kursledare, hon har vana att leda allt från en timmes visstuga för nybörjare till veckolånga kurser för sångstuderande. Hon har möjlighet att ta emot privatelever som vill utveckla sången i allmänhet eller folksång i synnerhet. Hon har därutöver arbetat som musiklärare på Lunds Waldorfskola och där undervisat barn i årskurs 4 till 9. Hon har tidigare haft olika uppdrag på Malungs folkhögskola, och dyker ibland in som gästlärare på folkmusiklinjen vid Skurups folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö.

Brita är känd för sitt välsmorda munläder, hon är påhittig med ord, trivs på scenen och kan ljuga ihop en historia om nästan vad som helst. Hon har därför framgångsrikt åtagit sig flertal konferencieruppdrag för publik i alla åldrar. Ledde sex konserter med Malmö Symfoniorkesters barnproduktion Lucia och Nalle 2015. Hon har varit återkommande konferencier på både Delsbostämman, Korrö Folkmusikfestival samt festivalen Midvinterton i Olofström.

Brita leder Skånska kören i Lund. En liten trivsam kör som sjunger folkmusik med liv och lust. Det finns alltid plats för fler sångsugna, kontakta Brita om du är intresserad.

2010 förärades Brita Lill-Babs sångstipendium. 2013 mottog hon Ljusdals kommuns kulturstipendium. Samma år fick hon även Musikhögskolan i Malmös Stipendium för Självständigt arbete i samband med publicerandet av hennes examensuppsats Den normkritiska föreställningen – hur görs den? 2016 fick hon stöd från både Region Skåne, Malmö stad samt Konstnärsnämnden för att förverkliga Folkmusikens Queen B.

Brita finns också på instagram och andra internetställen, ofta hittar du henne under namnet @finabrita.

Brita gillar tekniken och har pysslat den här hemsidan på egen hand, med hjälp av ett snyggt wordpress-tema som heter Spun.
TILL TOPPS