Hej och välkommen, kul att du hittade hit!

Brita + Järvsö + Malmö = sant

Och vem är det här då?

Den här sidan tillhör Brita Björs, född och uppvuxen på bondgård i Järvsö, Hälsingland, lever numer lägenhetsliv i Malmö, Skåne. Sångare, musiker, musiklärare, kompositör, scenkonstnär, utbildad vid folkmusiklinjen på Musikhögskolan i Malmö. Har tidigare studerat teater och arbetat på Folkteatern i Gävleborg. Är egenföretagare som åtar sig uppdrag inom sång, musik, underhållning, undervisning, teater och scenkonst. Brita är i grunden folkmusiker men hon kastar sig gladeligen ut i vadsomhelst som verkar kul.

Förutom många tillfälliga projekt som kommer och går finns det konstellationer som består: The Erotica Project, duon Brita & MaxTall Dark Strangers samt olika soloprojekt som exempelvis Jukebox-Brita och Den Fula Allsången.

Brita är en flitigt anlitad kursledare, hon har vana att leda allt från en timmes visstuga för nybörjare till veckolånga kurser för sångstuderande. Hon har möjlighet att ta emot privatelever som vill utveckla sången i allmänhet eller folksång i synnerhet. Hon har därutöver arbetat som musiklärare på Lunds Waldorfskola och där undervisat barn i årskurs 4 till 9. Hon har tidigare haft olika uppdrag på Malungs folkhögskola, och har under läsåret 2015/2016 hoppat in en del som sånglärarvikarie på folkmusiklinjen vid Skurups folkhögskola.

Brita är känd för sitt välsmorda munläder, hon är påhittig med ord, avslappnad på scen och kan ljuga ihop en historia om nästan vad som helst. Hon har därför framgångsrikt åtagit sig flertal konferencier-uppdrag. Under vintern bl.a. sex utsålda Nalle-konserter på Malmö Live tillsammans med Malmö Symfoniorkester där Brita agerade en glad och galen Lucia.

Brita är med och driver Kulturföreningen Scensation som producerar musikteater-föreställningar i Järvsö. Där hon fungerat som både skådespelare, administratör och regiassistent.

Brita leder Skånska kören i Lund. En liten trivsam kör som sjunger folkmusik med liv och lust. Det finns alltid plats för fler sångsugna, kontakta Brita om du är intresserad.

Brita har varit ledamot i Eric Sahlström Institutets styrelse, nationellt folkmusikcentrum och nyckelharpans högsäte i Sverige. Under åren 2009-2015 var Brita styrelseledamot i Malmö Folkmusikförening varav de sista tre åren som föreningens stolta ordförande.

2010 förärades Brita Lill-Babs sångstipendium. 2013 mottog hon Ljusdals kommuns kulturstipendium. Samma år fick hon även Musikhögskolan i Malmös Stipendium för Självständigt arbete i samband med publicerandet av hennes examensuppsats Den normkritiska föreställningen – hur görs den? 2016 fick hon Konstnärsnämndens ettåriga arbetsstipendium för att kunna jobba med sitt soloprojekt Folkmusikens Beyoncé.

Brita finns också på instagram och andra internetställen, ofta hittar du henne under namnet @finabrita.

Brita gillar tekniken och har pysslat den här hemsidan på egen hand, med hjälp av ett snyggt wordpress-tema som heter Spun.
TILL TOPPS