Jukebox-Brita

jukeboxbrita

En jukebox med själ, hjärta och äkta känslor. Sjunger för dig och bara dig, en sång du inte visste att du ville höra. Inuti lådan återfinns Brita Björs – sångare och estradör. Hon bjuder på folkmusik, musik för folk: fina, fula, glada, sorgliga, svängiga, rogivande låtar från när och fjärran.

Den levande jukeboxen är en onemanshow som passar i många olika typer av sammanhang: festivaler, mässor, jubileum, invigningar, fester, mingel är några exempel. Iklädd en stor låda går jukebox-Brita från person till person, från sällskap till sällskap och ber dem önska en låt från listan som sitter på magen och så sjunger hon den. Det är en folkmusik-jukebox och tanken är att publiken ska möta ny musik som de inte har hört förr. Låtarna är indelade i kategorier för att man ska kunna välja låtar utifrån sin känslostämning (glada, sorgliga, fula, världsmusik… vanligtvis finns det också med en kategori med särskilt utvalda sånger för att matcha om det finns ett tema i sammanhanget). Det är bara Brita ensam som sjunger och det blir ett intimt möte där hon gör massvis med mini-konserter för en eller några få personer i taget. 

Klipp från när Jukebox-Brita underhöll på Feministisk Festival, juni 2014. Du möter den levande jukeboxen här i full färd med att prata engelska och sjunga en rumänsk sång:

 

Pyttelite Jukebox-sång precis i början, men det är från 14:50 som det blir Jukebox-Brita för hela slanten.

TILL TOPPS