Brita & Max

britaochmaxfamilyband

Får vi lov att presentera ett klassiskt familjeband – två välartade vuxna som beslutat att leva livet tillsammans och börja producera både barn och musik. Järvsöstintan Brita Björs flyttade ner till exotiska Skåne och träffade där Malmöpågen Max Tellving och ljuv musik uppstod. Och här får ni höra den. Bluegrass, oldtime, singer-songwriter, amerikana. Med sina samsjungna röster tar de sig an hjärteknipande sånger, Max spelar gitarr och Brita spelar kontrabas. Nu är de också i full färd att producera småmusiker och har lyckats få fram två små gullungar (medverkar dock inte ännu men har framtiden för sig).

Upprinnelsen till projektet var att Brita och Max tröttnade på långtråkig sambotid som bara gick ut på att titta på film och tv-serier. De fick i uppdrag av en vän att musicera tillsammans, de gjorde akustiska covers på snygga låtar, spelade in livemusikvideos och la upp på youtube. Sedan dess har de tagit spelningar på tu man hand, duotrubadurgig, bröllopsunderhållning, mingelmusik och annat. De sjunger smörig stämsång så publikens ögon tåras. De har börjat skriva egen musik tillsammans. Två år i följd var de med i P4 Gävleborgs uttagning till Svensktoppen nästa med låtarna The song of your life och I’m gonna try, lyssna här. De har också haft uppdrag att skriva en låt till ett bröllop, baserad på brudparets historia.

Följ Brita & Max:
www.facebook.com/britaochmax

Här kommer Gillian Welchs Wichita, filmad i vår Järvsöträdgård sommaren 2017, mer filmer ser du under fliken titta-lyssna-njut.

TILL TOPPS