Brita & Max

britaochmaxfamilyband

Får vi lov att presentera ett klassiskt familjeband – två välartade vuxna som beslutat att leva livet tillsammans och börja producera både barn och musik. Järvsöstintan Brita Björs flyttade ner till exotiska Skåne och träffade där Malmöpågen Max Tellving och ljuv musik uppstod. Och här får ni höra den. Bluegrass, oldtime, singer-songwriter, amerikana. Med sina samsjungna röster tar de sig an hjärteknipande sånger, Max spelar gitarr och Brita spelar kontrabas och autoharp. Nu är de också i full färd att producera småmusiker och har än så länge lyckats med en liten trumslagare (medverkar dock inte ännu men har framtiden för sig).

Upprinnelsen till projektet var att Brita och Max tröttnade på långtråkig sambotid som bara gick ut på att titta på film och tv-serier. De fick i uppdrag av en vän att musicera tillsammans, de gjorde akustiska covers på snygga låtar, spelade in livemusikvideos och la upp på youtube. Sedan dess har de tagit spelningar på tu man hand, duotrubadurgig, bröllopsunderhållning, mingelmusik och annat. De sjunger smörig stämsång så publikens ögon tåras. Nu har de börjat skriva egen musik tillsammans. Två år i följd har de varit med i P4 Gävleborgs uttagning till Svensktoppen nästa med låtarna The song of your life och I’m gonna try, lyssna här. I somras fick de i uppdrag att skriva en låt till ett bröllop, baserad på brudparets historia.

Vill du veta mer om Max, till vardags filmarbetare på Feedback film samt Sveriges Television, besök www.feedbackfilm.se

Följ Brita & Max:
www.facebook.com/britaochmax

Här kommer vardagsrumsversionen av James Taylors You can close your eyes, mer filmer ser du under fliken titta-lyssna-njut.

TILL TOPPS